Wikipedia:

Wikipedia are în prezent peste 37 de milioane de articole și adună mai mult de 400 de milioane de vizitatori unici în fiecare lună. Există 240 de limbi cu mai mult de 1000 de articole. 10 limbi au peste un milion de articole fiecare. 48 de limbi au peste 100.000 de articole fiecare, România fiind în această categorie. În total sunt aproape 80.000 de voluntari, dar nucleul Wikipedia este făcut din 3000-5000 de editori care sunt foarte activi. Wikipedia în română are peste 360.000 de articole și sute de editori activi, dintre care vreo 30-40 foarte activi. (sursa: nwradu.ro)

Waze:

Waze e aplicația de navigație și trafic cu cea mai mare comunitate din lume. E eficientă atât într-un oraș ca București (ca să știi unde-s blocaje mari și să le ocolești), dar și la drum lung, ca să te ferești de radare, accidente și alte evenimente neplăcute. Iar ultimul update al aplicației, din martie 2016, cuprinde o funcție nouă pe care o așteptam ca și când: te atenționează când depășești viteza limită legală pe drumul pe care mergi. Chestia asta mi se pare utilă la drum lung; când treci din sat în sat prin România nu știi niciodată dacă ești pe DN sau DJ sau ai vreo restricție specială de viteză.

Kredens Cafe Radio:

Kredens Cafe Radio, radioul meu preferat, nu mai poate fi ascultat prin aplicația TuneIn Radio. Dar are site nou și cântă foarte frumos de aici.

(credit photo thumbnail: Marian Porumb)