Sâmbătă ar fi trebuit să merg la medic. Dar am ales să merg la TEDxBucharestWomen. Nu știu dacă decizia mea a fost cea mai înțeleaptă, dar cu siguranță a fost o alegere bună.

Am ascultat câteva speech-uri faine de la conferința TEDWomen2016 – It’s About Time din San Francisco, dar și patru românce de-ale noastre, dârze. Patru doamne care fac lucruri importante la noi în țară, pentru noi.

Mai întâi a fost Tamina Lolev, cu motivele pentru care iubește Bucureștiul. Ne-a spus povestea din spatele proiectelor sale, NOD MAKER SPACE și LA FIRUL IERBII, iar apoi ne-a vorbit și de alte proiecte de regenerare urbană, precum:

Tamina vede oportunități în jurul ei și ne îndeamnă să ne implicăm activ în schimbare.

Apoi a fost Mya Ţărmure, fost mea colegă din Webstyler, în prezent CEO la Small Academy. Acum doi ani lucram împreună în agenție, azi ea lucrează cu 200 de copii după metoda STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică). Văzându-i siguranța cu care pășește pe scenă și auzind-o povestindu-și pe scurt viața și propriile motivații, m-a încercat așa un sentiment egoist de mândrie. Bravo, Mya, chiar mă bucur pentru tine! Un astfel de proiect de educație n-are cum să fie altfel decât de bine.

Numele Ioanei Gligor-Bekesi mi-era cunoscut, din industrie. Dar habar n-aveam că Ioana fusese un copil cu dizabilităţi. Fiindcă imperfecţiunea fizică nu a împiedicat-o să-și trăiască viața și să ajungă, printre altele, Public Project Director în Centrade. Astăzi Ioana își petrece o bună parte din timpul liber luptând pentru egalitatea de șanse și accesul persoanelor cu handicap la o viață normală.

De americanca Laura Vanderkam n-auzisem, deși a scris cel puțin trei cărți. În urma discursului, pe una dintre ele chiar aș vrea s-o citesc: 168 Hours: You Have More Time Than You Think. Mă aștept să găsesc sfaturi bune, venind din partea unei tipe care a mărturisit că odată a întârziat la propriul ei curs de time management.

So, we have enough time, we just don’t make the right use of it.

24 hours x 7 days = 168 hours. In 168 hours in a week, you can find time for what matters to you.

I don’t have time = It’s not a priority. Time is a choice.

We have the power to fill our lives with the things/persons that deserve to be there.

Gândul cu care-am plecat acasă? Dacă mă întrebi acum dacă am 7 ore libere pentru un proiect nou săptămâna asta, o să zic că n-am. Dar dacă s-ar întâmpla cumva să mi se inunde casa și să fiu nevoită să adun apa timp de 7 ore, aș găsi acele ore libere.

14889816_10154334379493153_8990948085256143585_o