Conform cifrelor furnizate de RomCard, valoarea plăților online prin card în sistemul 3D Secure la magazinele online românești a înregistrat o creștere de 59% în primele trei trimestre ale anului 2016, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La finalul lunii septembrie 2016 se procesaseră plăți online în valoare de peste 434,2 milioane de euro, față de 273,2 milioane de euro procesate în primele 9 luni ale anului 2015.

Numărul de tranzacții online prin card a crescut și el semnificativ în intervalul ianuarie-septembrie 2016, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Dacă în 2015 se înregistrau, în medie, aprox. 800.000 de tranzacții lunar, numărul a crescut la aprox. 1,1 milioane de tranzacții pe lună în primele trei trimestre ale anului în curs.

Potrivit estimărilor GPeC, anul 2016 se va încheia cu un bilanț de aprox. 585 milioane de euro procesate online prin card în sistemul 3D Secure la RomCard, la care se adaugă volumul procesat de Netopia mobilPay.

Cifrele de piață la zi și cele mai noi statistici privind evoluția pieței românești de e-commerce în anul 2016 vor fi discutate în cadrul GPeC Summit – cel mai important eveniment de e-commerce din Europa Centrală și de Est – care se va desfășura pe 15 și 16 noiembrie, la București.

Prețul unui bilet de acces la GPeC Summit pentru cele două zile de eveniment este 119 EUR + TVA, iar înscrierile se pot face până vineri, 11 noiembrie 2016, completând formularul online de aici.

Însă dacă vrei să-ți încerci norocul, poți participa la concursul de pe blogul meu, poate câștigi gratis o invitație de tip 2-days-pass. Tot ce trebuie să faci e să-mi spui pe cine abia aștepți să întâlnești, dintre speakerii acestei ediții?

Aștept comentariile voastre până mâine, 9 noiembrie, ora 17.00. Extragerea câștigătorului o voi face cu ajutorul random.org Succces!