8 persoane, 4 cabine cu pat dublu, 2 băi și un salon cu bucătărie spațioasă. În rest, costume de baie, măști de snorkeling, saltele de plajă, sandale de trekking, cărți, boardgames și niște sticle cu vin. Doar v-am zis.

Planul de-acasă suna cam așa:

 • Ziua 1 – Plecare din Lefkada (marina Lefkada) spre insula Meganisi (acostam in port Spartochiori)
 • Ziua 2 – insula Kastos sau Kalamos (ramane de decis care din ele) – oprire pentru baie in golf, snorkeling etc. Apoi plecare spre insula Ithaca – acostare in Vathi Ithaca
 • Ziua 3 – Timp liber in Vathi Ithaca, apoi plecare spre insula Kefalonia (ramane de decis unde vom acosta in Kefalonia; e posibil sa acostam in 2 porturi: Fiskardo si Agia Efimia)
 • Ziua 4 + 5 – Explorare insula Kefalonia (inchiriat masini si explorat insula; vizitat plaje (Myrtos Beach), baie; vizitat Melanisi Lake, ferme maslini; vizita Assos + Fiskardo etc.)
 • Ziua 6 – Navigam spre Lefkada si putem sa stam la ancora intr-un golf in sud (Port Kasiki) sau undeva in zona Vasiliki
 • Ziua 7 – Baie, plaja, apoi navigam inapoi spre marina din Lefkada. Dormim vineri seara pe barca, iar sambata dimineata eliberam barca.

Știam de la început că se poate schimba, adapta în funcție de vreme, vânt, preferințele echipajului etc. În realitate, însă, a fost cam așa:

 • Ziua 0, 8 septembrie: Am plecat la 16.00 de la birou, am ajuns pe la 12 și-un pic la Hotel Agistro, satul Angistron (Grecia). E chiar lângă granița cu Bulgaria și un apartament pt 4 persoane a costat doar 229 lei pe noapte. Era unul din cele doar 2-3 disponibile pentru perioada aia (deci fusesem cumva condiționați să-l luăm), dar la fața locului am fost impresionați. O alegere foarte bună, vi-l recomandăm, pentru tranzit. Dimineața ne-am trezit aici:

 • Ziua 1 – Am ajuns până în ora 13.00 în Lefkada, ne-am întregit gașca, am făcut cumpărăturile și-am poposit frumos la o tavernă pentru a savura un prim gyros, în așteptarea pregătirilor care se făceau pe barcă. (abia fusese predată de către un alt grup și se făceau verificări + curățenie) Da, ne-am adăpostit și-un pic de ploaie 🙂 (Ajunsesem de-o oră și începuse ploaia în Grecia, halal concediu!)

Apoi am explorat un pic stațiunea, plină de români, de altfel. Nu m-a impresionat, totul fiind nearanjat, vechi și foarte aglomerat pe strada principală, pietonală. Dar am văzut pentru prima oară un rodiu și asta mi-a plăcut. Rodiul și barul ăsta cubanez.

   

Bine, poate și copiii ăștia care stăteau la o șuetă-ntre balcoane:

  

Din Lefkada (marina Lefkada) am plecat după 17.00, spre insula Meganisi și am acostat conform planului în portul Spartochiori. Ca să putem „parca” acolo, fiind un golfuleț privat, înțelegerea a fost că vom servi cina la tavernă. Zis și făcut. Prețurile erau decente (un pic mai mari ca-n alte părți, poate), doar peștele ales de noi (sea bass, parcă) era 50 euro/kilogramul :))

Ar fi meritat însă și mai mult, chiar și doar pentru priveliștea de dimineață, de sus din satul Spartochori.

Iar primul mic-dejun, cu feta cheese, pe barcă nu se uită.

 • Ziua 2 – Am plecat direct spre insula Ithaka, am acostat în Vathy Ithaca și-am luat repede un taxi (10 euro) spre Plaja Filiatro, ardeam de „pofta” unei băi în mare.

  

Cina am luat-o la una din cele mai frumoase taverne, serviți de un englez (care vorbea, bineînțeles, cu Sir & Madam) care se mutase acolo pentru o grecoaică. Și-am mâncat și cea mai bună musaca. Cu vinete, desigur 🙂

  

  

 • Ziua 3 – Fiindcă se anunța furtună și vânt mai puternic, am decis că mai rămânem o noapte în Vathy Ithaka, în siguranță. Și-am avut o zi mai liniștită, cu plimbare pe jos.

  

 

 

Și snorkeling într-un golfuleț doar al nostru, cu măslini pe plajă.

 • Ziua 4 – A doua zi de jogging de dimineață. Spre biserica din sat, în sus, c-o ochisem din prima zi. Vai, cât de bine a fost! Ce mod fain de a-ți începe ziua. Mulțumesc, Octav, că mi-ai ținut isonul!

  

  

Sailing din nou, eliberăm niște crocodili, mutăm pisica, dăm drumul la școte, tragem funga, ridicăm randa, facem voltă, venim în vânt, ne bandăm. Da, toți ăștia-s termeni pe care-i auziți zilnic dacă navigați pe mare. 🙂

În cele din urmă ajungem în paradis. Astăzi paradisul poartă numele de Sami și e situat pe insula Kefalonia.

  

Îl cunoaștem pe Whisky (câinele din imagine) și pe skipperul jamaican ce o plimbă pe domnița franțuzoaică 4 luni pe an, pe mare și plecăm să ne înecăm amarul într-un pahar de vin alb și-o porție de pește proaspăt. 🙂

 • Ziua 5 a fost de explorare a insulei Kefalonia. Am închiriat singura mașină care mai era disponibilă (un Peugeot van, 85  euro, 8+1) și-am pornit spre Drogarati Cave, apoi am vizitat Melanisi Lake, am mâncat în Agia Effimia și în cele din urmă ne-am oprit la mult-lăudata Myrtos Beach. Plaja în sine nu-i spectaculoasă (ba chiar un pic aglomerată, venind din golfulețele ultimelor zile), dar priveliștea de sus e… wow! 50 shades of blue!

  

The most beautiful blue there is. No edit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„This is good picture. Instagram, Facebook, many likes.” ->> m-a asigurat ghidul din peștera Melanisi:

Următoarea oprire a fost în prea-frumosul golf Assos: 

 

  

 •  Iar cireașa de pe tort a fost Fiskardo, în Ziua 6, unde am stat la ancoră și-am dormit în hamac pe barcă. 

  

Fiskardo e absolut minunat, am pus aici un album foto dedicat. E singurul sat de pe Kefalonia care a rămas intact în urma cutremurului devastator din 1953, extrem de pitoresc. Toate vilele sunt prevăzute cu grădini, plante cățărătoare și flori care se revarsă peste garduri.

 

 

 • Ziua 7, 16 septembrie – Baie în larg, baie într-un golf uitat de lume, snorkeling în peștera Papanikoli, apoi am navigat înapoi spre marina din Lefkada. Vineri seara am dormit pe barcă, iar sâmbătă dimineața am eliberat barca. Împotriva voinței noastre.

Doar că dacă tot eram în zonă, ne-am hotărât să explorăm și insula Lefkada, așa că am făcut înconjurul ei, cu mașina și-am oprit pe rând în Nydri, Sivota, Vasiliki. În Vasiliki, de fapt, am oprit doar în fața unui magazin care vindea suc proaspăt de cactus (2.50 euro).

 

Cam așa a fost, pe scurt, escapada noastră. Iar asta e, probabil, cea mai frumoasă dintre poze. By Călin. Pentru că nu ne-am scos ochii, timp de o săptămână, blocați pe o barcă de 13m. 🙂

Trăiască domn’ skipper, că ne-a dus și ne-a întors. 🙂

Dacă aveți întrebări, curiozități, aici sunt, voi încerca să vă răspund rapid.  


Goofs:
„Are you with friends or are you the skipper?
I am the skipper. „Working„.”

„Cu ce era cartea?
Cu ce era și filmul.”

„Ela unde e?
E cu Liiceanu. În pat.”