Nu e tocmai un top, fiindcă mi-ar fi greu să aleg, însă printre preferatele mele se numără:

  • Friddi – unde trebuie să încercați gianduja. De reținut și înghețata de tei, ceva mai lejer 🙂 Au și migdale, susan, mandarină etc.
  • Sweetology – aici pariez pe fistic & nocciola. (nici cu ciocolată cu lapte și alune mărunțite nu mi-e rușine) Dar au și alte surprize plăcute.
  • Dolci Coni – eu am mers mai ales la locația din Str. Drobeta nr. 19 (lângă Petrom-ul de pe str. Mihai Eminescu), fiindcă era aproape de birou. E un loc micuț, intim, afacere de familie. Caise cu ghimbir, lămâie cu busuioc, pepene galben, zmeură, pară cu busuioc, mango, iaurt cu vișine, mascarpone cu amaretti, zabaione, bezea, ricotta cu pere, vanilie, cocoș cu migdale, trandafir cu ciocolată, caramel sărat, fistic, unt arahide, oreo, nuca, lemn dulce cu mentă și ciocolată, ciocolată neagră. Mno, aveți de unde alege.
  • Delicii Libaneze – aici e cu poveste. Sau mai bine zis, povești. Orientale. Trebuie musai să încercați ciocolata picantă (dacă vă place picant, în general) și caramelul sărat. Atenție, locația din Mendeleev 8 nu mai există! Îi găsiți pe Franceză nr. 13 sau pe  Bulevardul Ion C. Brătianu 12.
  • Gelateria La Romana dal 1947 – unde aș putea mânca oricând crema di nocciola al cacao. Tocmai au deschis încă o locație, pe Calea Victoriei 103-105, aproape vizavi de faimoasa coadă de la Velocita. 🙂
  • Moritz Eis (pe Frederic Chopin 10-12, zona Floreasca) – unde e musai să încercați înghețata de căpșuni + mentă + mac sau portocale + ghimbir, dacă vreți ceva răcoritor.

În orice caz, fiindcă s-au înmulțit gelateriile mișto din București, le-am pus pe o hartă, ca să ne fie ușor să ajungem la ele. Chiar dacă aveți deja 1-2 preferate, vă încurajez să încercați și altele, fiindcă o să descoperiți tot felul de arome inedite. Cum ar fi înghețata de colivă, de la Delicii Gelato. 

Enjoy! 🙂 

Dacă vreți să comandați, puteți încerca și Rawmantic sau Butoiul cu Înghețată. Aceștia nu au locații fizice în București, dar livrează.

Iar dacă am ratat vreo gelaterie ce merită adăugată pe listă, vă rog lăsați un comentariu și se rezolvă. Sau dacă aveți un sortiment preferat într-un loc anume, nu-l țineți doar pentru voi.