Iată-mă ajunsă în Boot Camp, la cea de-a treia etapă a competiţiei X Factor, alături de nici mai mult, nici mai puţin de 260 de concurenţi care au trecut de primele audiţii din ţară. Pe 30 august 2011, încă de dimineaţă, Sala Polivalentă din Bucureşti a fost cuprinsă de voci puternice, emoţii, încurajări peste încurajări şi mai ales voie bună. Iar eu am fost acolo!

M-am prezentat la prima oră, primisem o legitimaţie care-mi permitea să intru în culise, să urmăresc de aproape tot ce se întâmplă pe scenă sau în spatele ei. Şi pe lângă zâmbete am întâlnit şi niscaiva feţe încruntate, costume care mai de care mai deosebite, un pic de machiaj extra, frizuri extravagante, câţiva excentrici cu ochelari de soare pe nas în sala de repetiţii, tocuri de 11 cm, pălării etc. Participanţii veniseră acolo ca să iasă în evidenţă, să arate de ce sunt ei în stare; puţini sunt cei care şi-au dat seama că veniseră acolo şi ca să înveţe de la profesionişti: vocal coaches (Crina Mardare, Mihaela Cernea,  Raluca Leoaca), coregrafi (Tonkins Anderson şi cei doi asistenţi), juriu (Paula Seling , Adrian Sîna, Mihai Morar), prezentatorii Răzvan şi Dani sau ceilalţi din măreaţa echipă X Factor.

S-a repetat de dimineaţă până seara, s-a cântat pe scena mare, s-a dansat, s-a băut multă apă şi s-au închegat prietenii, cu toate că miza era mare: doar 24 de semifinalişti la finalul celor de 3 zile şi un singur premiu de 200.000 de euro oferit de Orange pentru cel mai bun dintre ei.

Încă din prima zi, participanţii au fost împărţiţi în trei grupe de lucru: 16-25 ani, 25+ şi trupe. Prima categorie era cea mai numeroasă,  prin urmare şi cea mai gălăgioasă. Despre 25+ Dani Oţil a spus că reprezintă  cea mai tăcută categorie, iar cei din grupuri erau ceva mai relaxaţi, dar şi cei mai conştiincioşi (zise Crina Mardare). Cu toţii au avut la dispoziţie 2 ore pentru a învăţa una din melodiile alese pentru fiecare  categorie în parte: Bruno Mars – Just the way you are (16-25), Eagle-Eye Cherry – Save tonight (25+) şi Beatles – Let is be (grupuri). Apoi au urcat câte zece pe scenă, în faţa juriului, şi au prezentat pe rând varianta a cappella a melodiilor.

Am petrecut trei zile pline la Sala Polivalentă, am auzit multe voci frumoase, şi am reuşit să mă împrietenesc cu o parte din concurenţi. Culmea e ca majoritatea celor cu care am apucat eu atunci să vorbesc au plecat acasă la finalul celor trei zile şi am avut un mare gol în stomac când au primit vestea. Dar cei care au rămas sunt foarte buni şi abia aştept să văd care dintre ei rezistă în finală!

Până atunci însă, vă invit pe blogul Orange să citiţi despre ce se întâmplă în culisele unei astfel de emisiuni. Am publicat deja câteva articole acolo, şi altele şi mai frumoase vor urma. 🙂