Au trecut aproape 2 săptămâni de când n-am mai scris pe blog și nu știu cum vi se pare vouă, dar mie-mi pare o veșnicie. Scuza e că… m-am mutat.

De fapt, m-am specializat într-o chestie pe care mi-o pot lejer trece în CV: Asamblator de mobilă IKEA. 🙂

Și-uite așa, am aflat, de exemplu, că o noptieră se fixează cu fix 27 de cuișoare.

Sau că sunt produse care pot avea greșeli în cărțulia de instrucțiuni.
Sau că, uneori, poți face mici artificii la care nici măcar inginerii care-au proiectat mobila nu s-au gândit. Cel puțin așa-mi place mie să cred.

Ce-am mai învățat în aceste săptămâni haotice: 

– niciun produs de curățenie n-a scos petele de var de pe cadă la fel de bine ca batonul din argilă care curăță suprafața vopsită a mașinii auto.
– trebuie să cauți în cel puțin 3 magazine mari ca să găsești un ștecăr bun pe care să nu dai (și să nu facă) 2 lei.
– nicio vizită la IKEA nu poate fi rapidă. Chiar și atunci când știam de-acasă ce vrem, tot am pierdut timpul printre sutele de produse. Sâmbătă ne-am dus pentru o oră, și-am plecat după cinci.
– atunci când aduci cu grijă o plăntuță tocmai din partea cealaltă a orașului și o scapi în cap în fața ușii de la intrare (pe interior) ți se cam strică zen-ul. Dar poți să râzi pe tema asta ulterior.
– la canapea am beneficiat de transport gratuit care a costat 90 de lei. 🙂
– dacă spargeți un abajur din șase, înainte să montați lampa, s-ar putea să găsiți la același magazin și o aplică din aceeași colecție, ca să aveți de unde înlocui abajurul spart.
– am plătit o firmă care să ne ajute cu transportarea lucrurilor dintr-o parte în alta, și după aia am mai făcut încă 10 drumuri cu mașina personală încărcată ca o căruță lăsată pe spate. Mai bine mai plăteam un transport.
– dacă ies pe balcon două seri la rând cu pantalonii descheiați, s-ar putea ca vecinii să-și facă o părere greșită despre noua lor vecină. Sau o părere bună, dacă vecinii-s băieți. 🙂
– fără să schimbi vreo vorbă cu ei, vecinii te pot obliga să-ți cumperi lucruri. Dacă ei fac grătar pe balcon în fiecare weekend, n-o să poți suporta mirosul fără să iei și tu parte la el. Și-o să vrei și tu grătar electric.
– poți să pui bec de 40 de lei într-o veioză de 13 lei.
– când faci pâine de casă poate mirosi mai tare pe hol decât miroase în casă a pâine caldă.
– instalatorii sunt bine intenționți: îți pot rupe un fir de iarbă crescută aiurea în balcon, deși planul tău era s-o lași să crească.
– degeaba îți iei baterie (de baie) care știe să facă și masaj, dacă n-ai presiune suficientă la apă.

Cam așa m-am distrat în ultimele săptămâni, cu câte nu mai știu câte drumuri la IKEA/KIKA/Mobexpert/Depozitul de mobilă/Dedeman/Bricostore/Leroy Merlin/strada Maica Domnului/Valea Cascadelor ș.a.m.d.

A fost frumos, dar bine că s-a terminat.

Voi, cu ce vă lăudați? 🙂

(foto thumbnail)