E prima oara când merg la B’est Fest, așa că impresiile de mai jos sunt punctuale, fără comparații cu edițiile trecute.

Ma bucur foarte tare că au schimbat conceptul festivalului și că l-au mutat în afara orașului, transformându-l astfel într-un camping cu muzică, în aer liber, unde ai voie să dai muzica tare până la orele dimineții, fiindcă nu deranjezi pe nimeni.

Am ajuns destul de devreme aseară, am prins concertul OCS, la care nu erau încă foarte mulți oameni, dar cei prezenți se bucurau că sunt acolo. Când a început să picure s-au cam speriat petrecăreții, dar în cele din urmă ploaia a ocolit lacul Pasărea din Tunari, pe malul căruia e amplasat „summer camp”-ul.

În mare îmi place cum e organizată tabăra, dar scenele mi se par prea apropiate. La un moment dat se auzea muzică din 3 părți diferite! Sunt tot felul de țarcuri, nici n-am apucat să le vizitez pe toate, sper să ajung azi iar pe lumină. Mi-a plăcut însă prezența Ciuc, unul din sponsorii principali ai evenimentului. La ei m-am pozat cu Black Eyed Peas 😛

Dacă te duci setat să te distrezi, n-ai cum să nu te simți bine, fiindcă sunt multe locuri în care poți să mergi, ai ce să bei, ce să mănânci, poți să-ți faci tatuaj și alte nebunii. Dacă vrei să găsești nod în papură, îl vei găsi ușor, fiindcă nu-i totul perfect. Mie cel mai aiurea mi s-a părut în parcare fiindcă acolo chiar nu-s lumini, și nici indicatoare care să-ți indice sensul în care trebuie să mergi spre ieșire (e o singură intrare!)

Noi la un moment dat aseară ne-am dat în mașinuțe tamponate și alte drăcii din parcul de distracție, încât azi de dimineață îmi număram vânătăile de pe picioare :))

Dintre trupele de-aseară cel mai mult mi-au plăcut Flogging Molly, o trupă americană care cântă punk irlandez. Au făcut show, au avut publicul aproape timp de o oră și un pic, timp în care s-a dansat/țopăit. La Coma am stat un pic mai departe ca să nu mă trezesc în mijlocul unui pogo, iar la Skunk Anansie n-am prea fost eu în starea de spirit necesară. Tipa (Skin) are o prezență scenică memorabilă, n-ai cum s-o uiți, s-ar putea s-o visezi noaptea în ipostază de Black Swan! (a cântat la theremin, atât cu mainile, cât și cu limba!).  Pe Gojira l-am cam ratat, dar la Roger Sanchez fanii genului erau „in the perfect mood”. Iar Caspa & MC Rod Azlan au mixat până dimineața, eu am plecat pe la 4 și dubstep-ul răsuna puternic.

Abia aștept formațiile de astă seară, revin mâine cu povești, probabil. Până atunci, lăsati rochițele fancy acasă, luați-vă prietenii, îmbrăcați-va un pic mai sport (pantofi sport!) și haideți și voi, loc este pentru toată lumea! 🙂 În mod dubios, dar și biletele reduse și mai ales invitațiile par să fie multe. Aseară m-au întrebat cel puțin 10 persoane dacă nu vreau un bilet mai ieftin.

PS: Cristi, toalete sunt 5, le-am numărat eu pe hartă! (hartă pe care am primit-o la intrare din partea organizatorilor). Pentru aceeași hartă există și aplicația de iPhone. Din păcate pentru Android n-au făcut.

PS2: Transportul până acolo se poate face fie cu mașina personală sau bicicleta din dotare, fie cu mijloacele de transport în comun, respectiv linia speciala RATB care pleacă de la stația de Metrou Aviatorilor (bilet 1,5 lei), sau microbuzul 445 de la stația de Metrou Pipera. Au funcționat destul de bine, din câte am observat eu.

Cine a mai fost? Vreau să știu cum v-ați simțit și voi, chiar sunt curioasă!