Mi se pare imposibil să uit curând experienţa acestui weekend de B’estFest. Am fost seară de seară acolo, începând cu ora 19.00 până dimineaţa devreme. Iar unele concerte au fost pur si simplu bestiale!

Despre prima zi am scris deja aici.

Sâmbătă seara mă aşteptam ca cel mai fain concert să fie cel susţinut de Mika, aveam aşteptări mari create de concertul lor de anul trecut la Mamaia. Însă eu personal m-am simţit mai bine la Şuie Paparude şi la Asian Dub Foundation, indubitabil. Lamb nu prea mi-au plăcut, nu era momentul lor în program, ar fi trebuit programaţi mult mai devreme. Dacă la Şuie Paparude şi la Asian Dub Foundation am ţopăit în toate direcţiile, la Mika am stat cuminte cu gâtul în sus, orientat spre scenă şi spre cei din jurul meu. Eram curioasă să văd cum se împacă publicul de la B’estFest, amator mai degrabă de Skunk Anansie decât de Mika, cu solistul presupus a fi gay. Spre uimirea mea, erau foarte mulţi bărbaţi în jurul meu care ştiau versurile la toate melodiile şi fredonau mai ceva ca Anca N. Pe o scenă transformată în câmp de flori, solistul britanic ne-a cântat şi „Elle me dit” în premieră. Simpatic, dar nu mirobolant!

Aseară am început cu CTC care şi-au încântat fanii (inclusiv pe Runceanu) cu tot felul de piese pe care oamenii să dea din cap. Atmosfera a fost faină, au avut publicul aproape. Ne-am mutat apoi la ROA, de care am fost un pic dezamăgită: mi se pare că vocea lui Junkyard n-a sunat prea bine live. Atmosfera însă a fost mişto, iar la piesa „Ne place” absolut toată lumea a  sărit în sus. Seara a devenit incendiară abia cu apariţia băieţilor de la House of Pain, care au făcut show şi au comunicat cu publicul. A fost superb concertul lor, ne-au ţinut aproape, ne-au cântat atât piese proprii cât şi împrumutate şi ne-au lăsat la final supriza serii: Jump Aroud (cireaşa de pe tort)

Şi totuşi, trecând peste Limun şi Hadouken, cel mai tare moment al serii şi al întreg festivalului, aş spune eu, a fost concertul Pendulum de pe scena Ciuc. Publicul a fost în delir, cu mâinile în aer tot timpul, dansând frenetic. Slavă Domnului că fusese doar o greşeală organizatorică faptul că Snow erau trecuţi în program pe scena Ciuc şi Pendulum pe scena Jägermeister. S-au lăsat aşteptaţi o jumătate de oră, dar a meritat întru-totul! Cred că au plăcut atât de mult şi fiindcă s-au mulat pe nevoile publicului. Muzica lor cu influenţe de rock alternativ, heavy metal, dubstep şi house a fost puntea de legătură între toţi cei aflaţi la B’estFest, un festival de muzică care reuneşte mai multe stiluri.

Iar Nero a încheiat seara în acelaşi stil LE – GEN … wait for it … here it comes … almost there … DA – RY !!!! LEGENDARY !

Deci, cred că ziua de ieri a fost cea mai tare, per total. Şi publicul cel mai numeros.

Mai vreau!

(sursa foto)