În continuarea articolului în care vă povesteam și arătam cam ce iau cu mine pe munte, am pregătit un PDF pe care-l puteți descărca de aici, care conține un checklist. Îl puteți printa și efectiv bifa în tabel tot ce ați pus în rucsac, pe măsură ce îl umpleți, ca să vă asigurați că nu uitați nimic acasă.

Eu una așa mi-am pregătit bagajul când am plecat pe Mont Blanc. Îmi făcusem din timp o listă cu tot echipamentul necesar, și cu două zile înainte am început să le scot pe hol, să pun toate lucrurile la un loc, urmând ca în ziua dinainte de plecare să-mi împachetez efectiv tot. Dar atunci am fost mega responsabilă, era important să nu uit lucruri acasă. În mod normal, pentru o tură de weekend pe munte, nici cu mâncarea nu mă mai stresez așa tare, iar bagajul mi-l fac oricum în noaptea dinaintea plecării.

Cu câțiva ani în urmă plănuiam exact ce mănânc, de câte ori pe zi, și-mi luam prea multă mâncare cu mine. Acum, dacă știu că merg la o cabană unde au mâncare decentă/bună, nici nu-mi mai pregătesc altceva în afară de 2-3 sandvișuri pentru traseu. Batoane cu cereale am oricum tot timpul în casă, iar în cel mai rău caz, dacă fix atunci rămân fără, îmi iau câteva de pe drum, dintr-o benzinărie, ceva. Nu e ca și cum nu găsesc, doar că-s mai scumpe.

Tetris spre #montblanc

No bun, am pregătit articolul ăsta pentru mine, dar și pentru prietenii mei și alți cititori dornici să facă trasee pe munte. Weekend-ul trecut, într-o gașcă de 21 de persoane s-au uitat suficiente lucruri acasă: frontale, baterii de rezervă (și știam că vom coborî pe noapte), mănuși, actele mașinii… de unele lucruri te poți lipsi, mai ales când pleci cu grup mare (sigur se găsește cineva care să te ajute), dar atenție mare când plecați doar câțiva. Și hârtia igienică e importantă! 🙂