De ce twitter?

Fiindca oamenii pe care i-am gasit pe twitter sunt dornici de comunicare. Spre deosebire de oamenii de pe hi5 care sunt dornici de porn. Facebook-ul e undeva la mijloc. Ce-i drept, are si mai multe functii, depinde de fiecare cum il foloseste. Spre exemplu, cand am fost in Trier( Germania ) am observat cu stupoare ca toti studentii foloseau FB. Chiar mai mult decat telefonul! FB e pentru ei locul de intalnire, de acolo afla cine vine la X petrecere, cine pleaca acasa in vacanta sau cine merge marti seara la karaoke.
Twitterul in general e folosit cu cap. Cel putin la inceput. Apoi, cand te vezi cu 500 followeri incepi sa mai scapi si cate un tweet de genul ” inghetata de fistic „. Sau

Pe twitter ai ocazia sa interactionezi imediat cu omuleti asemeni tie, sau indivizi cu care ti-ar placea sa intri in contact. Prin intermediul tweeturilor lansate, oamenii isi pot da seama de interesele tale. Uneori neintentionat.

Am invatat de pe twitter, ca si de pe blog, ca promovarea vine atunci cand ma astept cel mai putin.( promovare e in acest caz sinonim cu reactii, buzz ). Poti sa anticipezi anumite miscari, insa, de cele mai multe ori primesti reply-uri si RT-uri multe atunci cand te astepti mai putin sau atunci cand iti doresti mai putin asta.

Acestea fiind zise, prin martie cica Facebook a atins 175 de milioane de utilizatori activi, in timp ce Twitter avea numai in jur de 5 milioane. Deci, desi unii twitteresc cam mult, per total cifrele spun ca e cam putin.

Apropo, cititi aici ce spun retelele sociale despre voi.

Bonus: