Când am văzut pe pagina festivalului Summer Well că va exista şi-un wind tunnel acolo, mi-am zis că n-o să-l ratez. Iar sâmbătă după-amiază mi-am bătut prietenii la cap până au venit cu mine la wind tunnel. Tunelurile cu jet de aer vertical sunt interesante, cred că senzaţia oferită e una aparte. Dar ca să ajungi în poziţia corectă şi să reuşeşti chiar să zbori trebuie să te chinuieşti un pic.

În faţa mea au fost 2 persoane, un tip şi-o tipă, care timp de 2 minute fiecare n-au reuşit să se aşeze deloc în poziţia corectă. Practic, zborul/joaca lor a fost eşuată.  O joacă de 50 ron/2 minute.

M-am lăsat păgubaşă, am renunţat înainte să încerc, n-am simţit că e momentul potrivit. Dar cândva o să întâlnesc iar un tunel vertical şi o să vreau să-l încerc. Mi-ar plăcea să ştiu, dintre cei care-au fost la festival şi citesc aici, l-a încercat cineva? Nu mă aştept să fie la fel de mişto ca saltul cu paraşuta, dar probabil că senzaţia e faină.

Tunelul cu jet de aer vertical Aerodium este un aparat care suflă curent de în sus, sub forma unui tub vertical. Tunelul de aer este destinat activităţilor recreaţionale şi distracţiei, fiind numit şi paraşutism restrictiv sau zbor controlat.

Tunelul cu jet de aer vă oferă posibilitatea de a zbura fără aripi, paraşută sau alt element ajutător, folosind numai forţa vântului orientată vertical. Curentul de aer este redirecţionat în sus cu o viteză de aproximativ 195 km/h – viteza maximă obişnuită a unui corp uman în cădere, iar corpul va fi poziţionat cu partea abdominală în jos (viteza poate varia în funcţie de persoană). Tunelul cu jet de aer vertical este deseori asociat cu skydiving-ul, deoarece acest tip de zbor este foarte popular printre cei ce practică acest sport – se pare că senzaţiile din tunelul cu aer sunt foarte similare celor trăite în paraşutism. În tunelul cu jet de aer vertical  corpul uman pluteşte în aer, prin urmare această activitate este numită zbor controlat – un zbor al corpului. (sursa)

(foto)