Aseară am pedalat grăbită spre casă, hotărâtă să înfulec puţin din mâncarea proaspăt sosită de la Brăila (lovely parents) şi s-o tulesc spre B’estfest 2013! Se anunţa ploaie, până m-am învârtit eu prin casă, răscolind debaraua în căutarea pelerinii de ploaie, s-a făcut aproape 19.00. (ratasem deja ocazia de-a asculta live Ţapinarii – „Sunt fericit”) Cobor cu Alex treptele blocului şi când să ieşim din scară începe o furtună zdravănă cu grindină. Ne uităm unul la altul, zâmbim a pagubă şi ne întoarcem în apartament, să ne găsim o ocupaţie timp de jumătate de oră. 🙂

El era de-a dreptul amuzat de situaţie, fiindcă n-avea niciun chef să meargă. Eu eram hotărâtă să merg, indiferent de vreme.

Pe la 19.30 ploaia încetase, părea deja că se înseninează, iar pe Facebook oricum scria că în Tunari e soare, nici urmă de ploaie. Aşa că am înfruntat aglomeraţia de pe DN1 şi-am ajuns în B’estfest Park tocmai când Tudor Chirilă se dezbrăca de tricou pe scena principală. 🙂 Imediat ce s-a încheiat concertul Vama, pe scena alăturată a început „1000 Moods” , am prins prima melodie. Pe urmă ne-am mutat la OCS (de dragul vremurilor trecute, când aveam pe şifonier lipit un poster cu Dan Amariei  😀 )

Am suportat căldura scenei Jägermeister până la finalul piesei „Odă în piaţa romană” şi-apoi am plecat în ritm de melci din nou spre scena Ciuc, fiindcă trupa „The Heavy” era cea pe care o aşteptam cel mai tare seara trecută. Nu de alta, dar şefu’, proaspăt întors de la Glastonbury, ne înnebunise toată săptămâna cu „cât de tare e trupa asta în concert”. Şi într-adevăr, a fost mişto!

Pe urmă ne-am delectat cu Viţa de Vie şi pe la jumătatea concertului trupei britanice „Texas” am capitulat spre casă. Mi-am dat seama cât de obosită eram abia în maşină, când făceam un adevărat efort să ţin ochii deschişi. Până la un moment dat când am aţipit şi m-am trezit în faţa blocului…

Dar azi o luăm de la capăt, fiindca e mişto la B’estfest, orice-ar spune unii. Şi dacă sunteţi în Bucureşti aţi face bine să veniţi şi voi, bilete încă se găsesc la intrare şi costă (acum) 99 lei, nu-s vreo avere. Jetoanele costă 6 lei, iar pe băuturi (Ciuc/Coca Cola/apă) vi se va cere un singur jeton.

Oaza_eco_de_la_BEstfest_Summe_eL0gOOmi

Eu una vreau să ajung pe lumină, ca să fac un tur pe la standurile ONG-urilor găzduite de Green Village: Asociatia Salvati Dunarea si Delta, WWF, Viitor Plus, Asociatia Mai Mult Verde, Limonada lui Iulian, Let’s do it Romania!, Fundatia Snagov, Alucro, Ecopolis, Centrul Cultural Roman din Tunari, Asociatia Upside Down, Asociatia Start Focus si Brigada de Voluntari. (idee simpatică: la standul Petrom Romania din Green Village se dau premii: cei care vin cu 1 metru de pahare primesc o rogojină, iar cei care aduc o minge din hârtii primesc un cadou surpriză)

Cu cine mă văd (iar) acolo? 🙂

(fotografiile nu-mi aparţin, ele sunt realizate de Anca Dumitrescu, Alex Chelba, Alex Barbulescu, Ionut Panaitecu, Liviu Zaharescu, Bogdan Zop; dacă ţineţi mouse-ul deasupra unei fotografii veţi afla exact autorul fiecărei fotografii în parte)