Sunt câteva festivaluri la care îmi doresc să ajung de ani buni. Cam de când am intrat la facultate, m-am mutat în București și am început să citesc bloguri. 🙂

La unele de pe lista mea de dorințe am ajuns deja: FITS (Festivalul International de Teatru de la Sibiu), One World Romania, Romania International Film Festival, EUROPAfest, Noaptea Devoratorilor de Publicitate, Hariclea DarcléeGeorge Enescu, B’ESTFEST, Summer Well etc. Pe multe altele le-am lăsat pentru anii viitori și alte zile de concediu: TIFF, Gărâna Jazz Festival, Dilema Veche, The Color Run, PLAI, Electric Castle etc.Dar azi îmi îndeplinesc o dorință! Merg pentru prima oară la Alexandria, la Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis.

Ideo Ideis este un festival de teatru pentru comunitate și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru de amatori din țară și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

Credem în mentorat, autenticitate și în valori care trebuie formate şi recunoscute.
Ideo Ideis este un eveniment care acționează pe trei direcții de implicare: educație, artă & cultură și social.
Ce-a de-a noua ediție a festivalului Ideo Ideis se desfășoară tot la Alexandria, și a început deja, de pe 18 august. Participă 10 trupe de liceeni, 9 admise în urma procesului de selecţie, plus câştigătoarea festivalului local din Alexandria – Pauza_de_teatru – aflat anul acesta la prima ediţie.

La fel ca în fiecare an, festivalul include opt secţiuni: Atelierele de Teatru Tânăr, Atelierele de Măiestrie, Spectacolele de Teatru Tânăr, Spectacolele de teatru profesionist, Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-urile Ideo Ideis și evenimentele dedicate comunității din Alexandria (spectacolele de stradă, proiecții gratuite de film, ateliere de dezvoltare personală pentru copii și părinți și reprezentațiile din cadrul terasei Conciato, spațiul inaugurat anul trecut ca scenă de debut pentru studenți sau tineri absolvenți ai facultăților de teatru din România). Abia aștept să văd cu ochii mei! 🙂

KV-ideo-ideis-9-07

Puteti urmări Ideo Ideis pe blog-ul lor, pe FacebookTwitter și Instagram, cel puțin până pe 26 august.