A fost greu și obositor să ajung anul acesta ca voluntar la Jocurile Olimpice de la Rio, din multe puncte de vedere. Dar știam că #RIO2016 o să fie o experiență deosebită și că o să merite din plin. Speram și știam în același timp.

Am plecat pe 29 iulie din România, iar în seara de 29 iulie deja îmbrățișam ospitalitatea braziliană cu ajutorul Tatianei, prietena unei prietene, la care aveam să locuiesc pentru mai bine de trei săptămâni.

Spiritul olimpic l-am simțit cu adevărat pe data de 4 august, când am obținut un guest pass pentru satul olimpic. De fapt, totul a început în momentul în care am cântat imnul României, la Welcoming Ceremony, alături de toți sportivii delegației românești. Eram acolo, printre sportivi faimoși și alții care aveau să devină faimoși, înainte de deschiderea oficială a primelor Jocuri Olimpice desfășurate în America Latină și mă bucuram pur și simplu că sunt acolo. Aș fi sunat-o pe mama să-i spun „Uite, mamă, unde am ajuns”, dacă n-ar fi costat 1.73 euro minutul. 🙂

Ceremonia oficială de deschidere am privit-o de acasă, cu prieteni brazilieni și regret un singur lucru: că n-am auzit și comentariile românești. Din Brazilia totul s-a văzut și simțit altfel, cred.

Apoi, fiecare zi a adus cu ea ceva nou: întâmplări, peripeții, oameni, prieteni noi. De povestit ar fi multe, însă până îmi pun eu gândurile în scris, vă invit la o seară de povești, alături de Gașca lui Coubertin și ceilalți voluntari români.

Voluntari romani la Jocurile Olimpice de la RIO 2016 (2)

Voluntari romani la Jocurile Olimpice de la RIO 2016 (1)

Dacă ești curios ce presupune să fii voluntar la Jocurile Olimpice, dacă vrei să afli cum e Rio de Janeiro, dacă îți sfârâie călcâiele după o astfel de experiență, dar nu știi de unde să începi, te așteptăm pe 1 septembrie, începând cu ora 19.00, în Journey Pub.

Detalii aici.