Tudor (Ghiurcă) e un prieten de-al meu care a făcut ceea ce mi-ar fi plăcut mie să fac: a deschis un Escape Room în București. Da, el a avut curaj. 🙂

Bună, Tudor. Cine e Tudor? 🙂

Despre mine pot spune un singur lucru: că mă consider un om viu în adevăratul sens al cuvântului. Şi vitalitatea asta vine din apetitul meu pentru explorare şi nou. Asta mă hrăneşte şi mă recompesează. Asta am făcut în toate proiectele în care am fost implicat până acum: să inovez şi să aduc în piaţă produse noi. Îmi place să explorez cai nebătătorite şi să mă întreb mereu: ce-ar fi dacă am face lucrurile diferit? Îmi place să challenge-uiesc status quo-ul, aducând idei noi la viaţă. Să le fac să se întâmple şi să urmăresc impactul acestui demers în viaţa oamenilor, cum îi fac să se simtă şi cum le fac viaţa mai bună. Escape Bucharest este primul meu proiect în care succesul îl măsor exclusiv prin emoţia şi impactul pe care gameplay-ul îl stârneşte în cei ce se bucură de experinţa jocului. Cred că această experienţă te îmbogăţeşte şi îţi repune în mişcare toţi senzorii. 🙂

Câte ore, minute şi secunde s-au scurs din momentul în care s-a înfiripat prima oară ideea de a deschide un Escape Room? 🙂

Pentru că a contant foarte mult calitatea experienţei, am investit timp. Mult timp. Mai bine de 4 luni. Am fost obsedaţi de detaliile fiecărui puzzle. Sunt multe etape pe care nu poţi să le sări: idee, prototipare, producţie, testare, ajustare, retestare. Testare cu jucători reali. La care adaugi toată agitaţia găsirii unei locaţii potrivite atât ca acces, cât şi ca potenţial de execuţie a jocului. Piesa de rezistenţă în această piaţă în creştere este calitatea jocului. Noi (pentru că suntem o echipă) credem că am dat lovitura aici.

Zi drept, din câte camere ai evadat înainte să proiectezi „The Factory”?

Din toate mai puţin una. A fost un puzzle cu adevărat provocator. Am fost la limită, mai aveam nevoie de 5 minute. Camera e în Bucureşti. Oricum, am o echipă de joc incredibilă. Ne place enorm să ne petrecem timpul liber provocându-ne intuiţia, inteligenţa şi spiritul de echipă. Bucureştiul are peste 20 de Escape rooms şi am bifat deja 13 dintre ele. În plus, am făcut şi jocuri în afară, în Grecia, Olanda, Ungaria. La Budapesta am fost 3 zile în care am făcut exclusiv Escape Room crowling. A fost intens.

Care a fost partea cea mai anevoioasă? Să găseşti banii pentru investiţie, să descifrezi misterele birocraţiei româneşti, să gândeşti jocurile, să găseşti mobilierul potrivit, să construieşti efectiv camera? Sau?

Să gândeşti şi să produci jocul. Singurul element care te diferențiază cu adevărat. Stai nopţi întregi cu schiţe în faţă, stai de vorba cu electricieni, minţi inginereşti şi îţi petreci mult timp în halele unde se produc prototipurile. Asta e partea cea mai provocatoare pentru că de aici pleacă experienţa. Jocul trebuie să fie fără cusur. În jocul nostru, numit „The factory”, fiecare puzzle este unic, produs de la zero. Nu există un loc de unde poţi să cumperi un puzzle gata făcut. Totul trebuie gândit, schiţat, produs. Petreci mult timp cu achiția de componente, console electrice, producţii în ateliere speciale. De exemplu, în „The factory” vei găsi elemente surprinzătoare precum un motor real, panouri electrice sau tuburi de oxigen ce vin direct din halele de producţie ale fabricilor. Îţi imaginezi că nu mergi la magazin şi poţi să ceri cu uşurinţă: Un motor, vă rog, la pachet. 🙂 Ne-am străduit să oferim prin „The Factory” o experienţă cu adevărat intensă.

The Factory _ Escape Bucharest
Cât de dificile ţi se par provocările gândite de voi, comparativ cu alte camere?
Pe o scară de la 1 la 10, 10 fiind foarte greu, cred că suntem la 9.Având în vedere că sunt deja peste 20 de Escape Rooms în Bucureşti, cum ne convingi să testăm „Escape Bucharest”?
Vino să încerci „the smart way of fun”. Să redecoperi jocul de-adevăratelea, pe bune. Să-ţi bucuri trăirile şi mintea. Să trăieşti pe viu emoţiile şi adrenalina ce curg din decizia ta de a da curs experimentului: „Ce-ar fi dacă…?”

Escape Bucharest
Escape Bucharest 3
Îi găsiți pe escapebucharest.ro sau direct în Piața C.A. Rosetti, nr.3. Eu am fost unul dintre testeri, și aproape că le-am stricat un joc. M-au înjurat atunci, dar între timp pare că m-au iertat. 🙂 Și-acum abia aștept să testez camera nr. 2, The eternal night.