După 3 saptămâni mă pot grabi deja să trag niște concluzii 😛

O parte din șoferi acordă o atenție sporită cicliștilor, mai ales când văd o tipă în rochie pe bicicletă în fața lor, n-ar vrea s-o calce, nu? (Păcat de mașina!) Dar există și acei șoferi care mă enervează și atunci când conduc, de altfel. De obicei ei se află la volanul unui SUV și nu dau 2 bani pe ceilalți din trafic, mașina lor e mai rezistentă, ce le pasă? Nu semnalizează când schimbă banda, fac dreapta de pe banda 2, ies din parcare și se aruncă pur si simplu în fața ta s.a.m.d. Oglinda retrovizoare e un accesoriu inutil pentru ei. Și-atunci, un sfat pentru aceștia ar fi sa consume mai mult ardei iute!

Am mai învățat în aceste 3 săptămâni că atunci când trec pe banda 2 ca sa fac stânga, trebuie sa mă feresc de țigările aprinse care atârnă din mâinile șoferilor peste geamul lăsat. În intersecțiile mari nu prea mă bag să fac stânga, prefer să trec la picior pe trecerea de pietoni, e mai sigur. Dar prin fața Cercului Militar, de exemplu, mă bag mereu în stanga și las banda aia de dreapta liberă pentru mașini.

Și de când merg eu cu bicicleta, sunt mult mai atentă și la ceilalți bicicliști, îmi place să-i observ. Din păcate însă, mi s-a întâmplat să mă întreb de multe ori ce-i in capul lor cand trec pe roșu, când umblă noaptea fără semnalizare sau când se cred mai rezistenți decât o mașină. Unii sunt pur și simplu inconștienți. Nici eu nu folosesc cască (deocamdată), dar încerc să fac tot ce ține de mine pentru a circula în siguranță. Scopul meu e să traiesc bine, și să pedalez fericită 🙂

Dacă simțiti nevoia să vă împărtășiți și voi experiențele, vă invit să faceți asta în comentarii.

(Foto)