Aseară am fost invitată la redeschiderea temporară a faimosului restaurant „La Iordache”, locul în care s-a petrecut metamorfoza cârnaţilor. Legenda spune că-n restaurantul de pe Str. Covaci nr. 3 au văzut demult lumina zilei și jăraticul grătarului micii, celebrii mici românești.

Iar Lidl a făcut cum a făcut și-a redeschis, timp de 5 zile, restaurantul cu pricina, pregătind pentru fanii de pe Facebook un meniu românesc, cu bucate din „Cămara Noastră” – gama lor de produse marcă proprie.

Întâmplarea a făcut ca aseară, la restaurant, să nimerim, eu & Eftimie, fix lângă masa lui Chef Florin Dumitrescu. Și cu meniul în față, Ovidiu (Eftimie) îl roagă pe Chef să ne recomande ceva din meniu. Și să-l ajute s-aleagă între cele două ciorbe: de văcuță cu smântână și ardei, sau cea de fasole cu ceapă roșie. Iar Chef se uită la noi, zâmbește și ne îndeamnă să le comandăm pe amândouă și să facem schimb la jumătate; „Noi așa facem”, zice arătând spre soția lui Cristina.

– Noi nu…

Dar mă uit la Ovidiu, Ovidiu la mine și ne înțelegem din priviri că e ok, așa facem, împărțim ca și cum am fi un cuplu.

Mai alegem, la recomandarea Chef-ului, pulpa de rață la cuptor, cu magiun de prune și arpacaș, crapul la cuptor cu mămăliguță, ciocolată de casă și clătite la desert (musai clătitele cu bere, după rețeta Chef-ului, flambate în caisată).

Și-uite așa, dintr-una într-alta, Chef Florin îl întreabă pe Ovidiu:

– Și tu ce lucrezi? 

– Eu la TimesNewRoman, scriu.

(eu deja zâmbesc ca un copil pus pe șotii)

-Ah, TimesNewRoman… tare!

Intervin și eu în discuție, amintindu-mi negreșit de articolul ăsta: Ia zi, Ovidiu, câte articole ai scris în total despre Florin, să dăm un search pe site? 🙂

#ChallengeAccepted!

Dacă-l citiți pe Eftimie știți probabil că n-are pudibonderii de niciun fel și că nu-l oprește nimic să-ți spună în față fix ce crede. Și că se distrează foarte tare făcându-și jobul. Și că râde la glumele proprii.

Cert e că Florin a avut o reacție la care sincer nu mă așteptam: i-a strâns mâna lui Ovidiu și l-a felicitat pentru articol. Sigur, a recunoscut că la vremea respectivă a strâns din dinți, dar i-a zâmbit în continuare aseară, foarte relaxat. Și discuțiile au continuat:

Scarlatescu

Nu știu cum reacționează vedetele când îl cunosc pe Ovidiu și realizează că el scrie o bună parte din articolele care ajung virale pe TNR, dar Chef Florin Dumitrescu a reacționat bine. Normal pentru un om normal.