„Maşini 2”, cea mai nouă animaţie a Studiourilor Walt Disney în colaborare cu Pixar, va fi lansat în cinematografele din România pe 5 august. Dar aseară, după Grand Prix-ul Blogosferei, a avut loc şi avanpremiera filmului (3D @IMAX).

De data asta personajul principal, Fulger McQueen şi bunul său prieten, incomparabilul remorcher Bucşă, pornesc  într-o călătorie către locuri exotice, de-a lungul Pământului.

Lansarea filmului  Maşini 2,  lung metrajul Pixar cu numărul 12, coincide cu aniversarea a 25 de ani a studioului şi urmează lansarea blockbuster-ului care a câştigat Oscarul în 2010, ”Povestea jucăriilor 3.” Din acest motiv am privit în pauza publicitară dinainte de film un preview de vreo 5 minute din Toy Story 3. Anne-Marie credea că au greşit filmul, fiindcă dura prea mult. Iar eu şi cu Auraş ne întrebam despre ce-a fost partea I a filmului Cars. Personajele nu le-am uitat, că tare mi-s dragi, dar uitasem conflictul.

În orice caz, „umorul din  Maşini 2  ţine de personalitatea personajelor”, spune regizorul,  „şi de situaţiile limită în care acestea sunt puse. În ceea ce priveşte partea emoţională a filmului, aceasta constă în prietenia dintre Fulger McQueen şi Bucşă, care este pusă la încercare într-un mod interesant şi diferit. Filmul este despre testarea unei prietenii strânse. ”

Deşi McQuenn e personaj principal, Bucşă are un rol foarte important în acest episod şi este un personaj îndrăgit de toată lumea pentru simplitatea şi naturaleţea lui.  Este enervant de sincer. 🙂 Şi apare într-o scenă simpatică în care se strâmbă la ofiţerul din garda reginei Marii Britanii.

– Queen, McQuenn.

– McQuenn, Queen.

Nu vă arat trailerul fiindcă eu nu cred in trailere. Vă invit însă la film, fiindcă e amuzant şi relaxant. Pe mine m-aş trimite în Porto Corso, păcat că e doar un oraş închipuit de co-regizorul filmului.