Omenia, expresie verbală a unei noțiuni colective, a dat întotdeauna de lucru lexicografilor când au încercat să traducă, convenabil, cuvântul. Fiindcă a traduce cuvântul omenie prin ospitalitate, prin onestitate, prin onorabilitate, prin cuviință, prin bunătate, ori pur și simplu, prin umanitate, înseamnă a-l traduce parțial.

Ca realitate, ca document de viață, omenia este un tot unitar, constând din numeroase componente esențiale. Omenia nu este o anumită virtute, ci o adevărată antologhie, un buchet de flori ale sufletului. Iubirea de străini, ținerea cuvântului dat, sentimentul onoarei, dispoziția de jertfă. spiritul dreptății, mărinimia, modestia, credința în Dumnezeu, – toate acestea sunt podoabele omeniei. (din cartea lui George Racoveanu, Omenia și frumusețea cea dintâi)

Astăzi colegii mei din grupul GMP au organizat împreună cu www.1000balkan.com și Centrul de Transfuzie al Municipiului Bucuresti o acțiune de donare de sânge, la sediul nostru din Leonida 19. 

Am putea spune multe despre cum stă România la capitolul acesta, despre cât de greu de urnit sunt românii și despre cum, statistic, sângele colectat în București într-o zi nu acoperă necesarul nici măcar al unui spital din capitală.

N-o să spunem decât:

Places – Centrul de transfuzie Al Municipiului Bucuresti
210 were here. 41 liked it.

Să îi creștem awareness-ul și engagement-ul, zicem.

PS: dintr-o singură donare de sânge, un om poate salva alte trei vieți. Un nou născut, o mamă, un tată, un frate sau pe cea mai bună prietenă. 

(foto)