În seara asta am păşit în Godot Cafe Teatru, am recunoscut câţiva oameni, i-am salutat, am găsit loc pentru bicicleta mea şi apoi m-am aşezat  la masa bloggerilor. Încă mă uitam după oameni cunoscuţi când … am ridicat privirea şi m-am uitat fix în ochii domnului Marcel Iureş; era la doar două mese în faţa mea şi culmea – mi s-a părut că-mi zâmbeşte! Preţ de 2 secunde am vrut să-l salut ca şi cum ne ştim de-o viaţă, prieteni buni fiind. Mi-am dat apoi seama că doar eu îl ştiu pe dumnealui, din postura clasică de spectator, şi presupun că am lăsat pierdută privirea în jos. Rezultatul? Nu l-am mai salutat deloc, deşi cred că ar fi fost frumos să fac asta.

Următoarele 10 minute le-am petrecut rememorând piesele de teatru sau filmele din care-l ştiam pe Marcel Iureş,  trebuia să-mi găsesc o explicaţie pentru reacţia puternică avută. (am pus pe listă piesa „ABSOLUT! după Ivan Turbincă”, filmul „Tatăl fantomă„, dar cel mai mult cred că a cântărit primul sezon din „În derivă”; de portretul realizat de Vlad Mixich uitasem…)

Dincolo de momentul acesta, m-am bucurat să fiu în aceeaşi sală cu toţi aceşti susţinători şi prieteni ai festivalului „Ideo Ideis, printre care şi Marius Manole, Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu sau Vlad Zamfirescu.

„Ideo Ideis” e Festivalul Naţional de Teatru Tânăr, care s-a ţinut timp de 7 ani la rând în Alexandria, prin efortul comun al unor tineri voluntari care au crezut în ideea lor. Anul acesta, în pregătirea celei de-a 8-a ediţii (8-16 august!), ICR-ul a considerat că acest proiect este neeligibil

Dar…

Gala Ideo Ideis

Dupa vizionarea piesei „7 dintr-o lovitura” a Liei Bugnar (pe care v-o recomand şi vouă, se joacă chiar la Godot, cu o altă  distribuţie, din care face parte şi Marius Manole), s-a organizat o licitaţie inedită, cu obiecte personale de-ale membrilor juriului si de-ale altor prieteni ai festivalului. Bloggeri, corporatişti, oameni din agenţii, fotograful oficial de la Ideo Ideis  sau diverşi actori, cu toţii au licitat în seara asta. De exemplu, ceasul lui Marcel Iureş s-a adjudecat primul, pentru suma de 300 de euro. Portretul dlui Horaţiu Mălăele s-a dat cu 1200 euro!! (ceea ce l-a făcut pe Marcel Iureş să spună, în glumă, că „Mălăele nu-i Seiko!” 🙂 )

Imediat ce s-a încheiat licitaţia pentru două librete oferite de actorul Andi Vasluianu (printre care si „Aida”), Florin Piersic Jr. a oferit pentru licitaţie perechea sa de mânuşi de box. În momentul în care licitaţia părea să se blocheze la 750 euro, actorul a promis să cânte pe loc o bucată din opera Aida în cazul în care cineva avea să ofere 1000 euro. Astfel, mânuşile au fost adjudecate pentru suma de 1000 euro, iar Florin Piersic Jr. s-a ţinut de cuvânt, spre deliciul sălii. 🙂

În total în seara asta s-au licitat 5170 euro, bani care vor fi de mare folos festivalului ajuns la a 8-a ediţie! O să vă mai povestesc de festivalul ăsta, ţineţi aproape!