– Baftă!

– Baftă la pește! Aici ai sau n-ai rezistență…

Ce-o fi fost în capul meu să-i urez asta unui schior? Dar, urcând azi spre vârful Oslea cot la cot cu participanții de la Red Bull Oslea Hiride (singura competiție de hike & ride din România), simțeam nevoia să le urez ceva. Eu urcam ca o floricică, cu rucsacul foarte gol și cu bețe de trekking, iar ei urcau în clăpari sau boots, cu schiurile sau placa în spate. Unii nici măcar nu își prinseseră echipamentul pe rucsac, am văzut destul de mulți care au urcat 3.5 km (640m diferență de nivel) cu snowboard-ul pe umeri. Pfoai!

participant Oslea Hiride

A fost o zi mișto, am urcat pas la pas cu Toma Coconea, care promisese că va avea grijă de mine, de Iulia și de Alexandra. Și-a avut. Super multă grijă și atenție și bun simț. Sunt așa bucuroasă că l-am cunoscut în sfârșit pe Tomi! Tomiță, cum îi zic prietenii. Și mă mai entuziasmează și gândul că peste câteva luni, într-un weekend călduros, vom zbura împreună cu parapanta. Nu de alta, dar mi-a promis. 🙂

_DSC0230

_DSC0320  _DSC0323 _DSC0331

_DSC0419  Red Bull Oslea Hiride

Revenind la Red Bull Oslea Hiride, motivul pentru care mă aflu aici, aș vrea să vă zic că ziua de azi a fost foarte mișto în ciuda faptului că a fost ceață groasă și practic jumătate din concurs nu s-a ținut. Sus pe vârf, însă, ne-am distrat destul de tare. Participanții s-au distrat și ei, chiar dacă au urcat un munte oarecum degeaba. Mă rog, nu degeaba – dacă tot s-au văzut în vârf de munte, în pofida ceții, s-au bucurat și de coborâre. Doar că nu s-a punctat.

Îmi pare rău că n-am prins o vreme mai prietenoasă, ar fi fost șansa mea să văd live chestii de genul:

Dar probabil trebuie să mai vin! La anul?!

 

(Mulțumesc Mihai Stetcu & Attila Szabó pentru fotografii!)