Duminica dimineata am ascultat pentru ultima oara in aceasta excursie Povestirile lui Augustin Radu catre haita lui. Cu acelasi zambet pe buze cu care ne obisnuise, le-a impartasit celorlalti masculi alfa experienta de sambata seara din pub-ul din Targoviste.

Apoi, cu greu, dar pe la 10 am parasit frumosul hotel Nova si ne-am indreptat catre Curtea domneasca din Targoviste. Ne-am plimbat prin complex, am ascultat povestile ghidului si ne-am facut fotografii de hi5 Facebook sus in Turnul Chindiei.

Acest turn al Chindiei a vazut, unul dupa altul, pe Mircea cel Batran, Dracula-Voda, Vlad Tepes, Radu cel Mare, Radul de la Afumati, Mihai Viteazul si Matei Basarab, toti voievozii nostri cei mari si vestiti in pace si in razboi,  dupa spusele lui Nicolae Balcescu.

N-am ratat nici mormantul doamnei Elena, sotia voievodului Matei Basarab, aceasta “prea luminata  doamna, stapana prea-pohtita a prea-luminatului, blagocestivului muntenesc stapan voievod si mostenitor domn.”

Si imediat dupa Muzeul Tiparului si al Cartii Vechi Romanesti am mers catre Manastirea Dealu, pentru o ultima oaza de liniste. Acolo s-a intamplat ceva dragut, despre care @nebuloasa stie mai multe. Ea a trecut pe langa un grup care ne-a zarit si a zis: ”Astia-s aia cu Redescopera Romania despre care am citit pe net.”

Gata, va las deoamdata sa admirati fotografiile. Nu uitati ca Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCRDaciaRomtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman. Urmeaza inca patru editii in acest an, asa ca tineti aproape!