Ca eu nu prea ma uit la televizor cred ca stiti deja. Acest „nu prea” inseamna ca mai las uneori televizorul deschis pe stiri, ca sa aud una-alta. Din cand in cand il mai ascult pe Catalin Stefanescu la Garantat 100%. In duminicile in care sunt acasa la ora pranzului il caut pe Andi Moisescu la ApropoTV. In rest, mai vanez cate un invitat special la vreo emisiune. In vremurile bune mai priveam si cate un documentar pe Discovery/NG. La muzica de la TV am renuntat, fiindca am descoperit intre timp ceva bun: Smart FM.

Pe scurt, deschid televizorul doar cand caut ceva anume.

Spre exemplu, ieri la ora 17.15 am deschis pe Pro TV ca sa privesc reluarea emisiunii „Romanii au talent„. In mod normal nu cred ca as fi privit emisiunea asta, dar buzz-ul de pe Twitter de vineri seara m-a convins. Online-ul s-a impletit cu offline-ul: in timpul emisiunii si imediat dupa cred ca au curs mii de tweeturi pe hashtag-ul #romaniiautalent. Numai ieri in ultimele 12 ore au fost peste 600 de tweet-uri.

Cifrele de trafic furnizate de SATI au semnalat recorduri de trafic pentru protv.ro. Vineri, protv.ro a raportat 127.918 de vizitatori unici, o crestere de peste 60%.

Nici recordul de audienta TV nu s-a lasat mai jos.

Cifrele de audienta furnizate de GFK Romania au plasat Romanii au talent in topul celor mai urmarite emisiuni din 2004 pana astazi: 4 milioane de telespectatori vineri (minutul de aur 21:17), peste 2 milioane de telespectatori sambata, in reluare (minutul de aur 18:57). (refresh.ro)

Ma rog, paginademedia afiseaza alte cifre, dar rezultatul e acelasi 😛

Datele arata ca varfurile au ajuns si la ratinguri de 23%, adica 2,7 milioane de telespectatori.

Cat despre pagina de Facebook a emisiunii, iata ce ne arata facebrands.ro:

Cea mai mare crestere a numarului de fani a avut loc in ziua imediat urmatoare primei editii, pe 19 februarie. Practic, in ultimele 4 zile numarul de fani ai paginii s-a marit cu 6263 utilizatori (adica 55,7% din total).

De altfel, pagina se afla acum pe locul 2 la Top Cresteri, dupa cum reiese din imagine:

Eu cred ca si emisiunile urmatoare vor fi la fel de cautate, fiindca formatul are tot ce-i trebuie: licenta internationala (traditie si experienta), juriu desavarsit (asta-i parerea mea, desi am auzit si alte pareri), dorinta romanilor de a-si etala aptitudinile (unii pe merit, altii facandu-se de ras), sustinerea Pro TV-ului, s.a. Oare cum vor evolua cifrele astea in urmatoarele doua luni? Vom avea un nou record de audienta la finalul sezonului?

PS: Pe Susan Boyle deja am gasit-o in persoana lui Narcis Iustin Ianau (are deja 750 fani pe FB si site!). Pe Simon Cowell il avem in persoana lui Mihai Petre. Prieten care sa fi participat am.