Am mers aseara la acest concert, cu pofta de Phoenix, dar total lipsita de chef. La finalul unei ipotetice zile de Marti, 13, seara trecuta a fost un final neasteptat de bun.

In primul rand, concertul a fost la Opera Nationala, iar sala aceea e atat de frumoasa. In al doilea rand, am stat la loja 😀 In al treilea rand, in deschidere a cantat Vita de Vie, si am avut ocazia sa aud „Basul si cu toba mare” cu contrabas electric. Tot in premiera am ascultat si variantele acustice ale pieselor: Praf de Stele, Iamma, Varza. Tineti aproape, urmeaza o serie de concerte de acest fel in toamna acestui an.

Apoi, lasandu-se un pic asteptata, Phoenix a urcat pe scena cu sentimentul ca toata sala ii adora, ceea ce se si intampla. Au inceput cu melodii bine-cunoscute precum“Fata verde”, “Strunga”, “Nebunul cu ochii inchisi” si au continuat pana pe la 10:45 cu alte hit-uri ramase in sufletul si in inima ascultatorilor de-a lungul timpului.

Primele melodii au fost cantate impreuna cu un solist al carui nume nu mi-l amintesc, dar pe care Nicu Covaci il apreciaza mult, apoi alaturi de Bogdan Bradu, o melodie impreuna cu soprana Irina Baiant si cateva piese alaturi de primul solist al formatiei Phoenix, Moni Bordeianu. Cele mai multe aplauze le-a primit piesa „In umbra marelui URSS”, fapt previzibil.

Marea mea marturisire in legatura cu acest concert e ca m-am indragostit de dirijor. E prima oara cand un dirijor imi atrage atentia. Dar Daniel Jinga este incredibil de carismatic. Daca n-ar fi stat sub scena, ar fi atras atentia la fel de mult pe cat o face Ovidiu Lipan „Tandarica”. Din locul in care am stat eu, ii vedeam miscarile mainilor si expresia fetei. Mi-e clar ca fiecare dirijor are personalitatea sa, cu gesturi caracteristice, iar Daniel Jinga e unul dintre cei mai simpatici.

Concertul s-a incheiat cu aplauze multe, publicul a fost placut impresionat de cat de bine suna Phoenix alaturi de Orchestra Simfonica Bucuresti si de corul Accoustic. Va recomand cu caldura sa mergeti la un eventual concert urmator de acest gen.