Dacă vă amintiți, pe la sfârșitul lunii aprilie am fost într-o expediție #goodyear4x4, pe un traseu incredibil de frumos, pe care vi-l recomand oricând. (București – Brașov – Feldioara – Hoghiz – Sighișoara – Saschiz – Rupea – Racoș – Sânpaul  – Odorheiul Secuiesc – Vârghiș  – Atid  – Crișeni  – Lisa  – Predeluț – București)

Iată că mâine seară plecăm iar la drum, să cunoaștem locuri și povești din România, accesibile doar cu un 4×4 echipat corespunzător, pe timp de iarnă, aș putea spune deja. (chiar dacă e tot noiembrie)

De data asta, însă, traseul ne poartă prin Vrancea, pe rutele:

  • Lepșa – Cheia –Pătârlagele – Lopătari – Murgești – Lepșa  (447 km)
  • Lepșa  – Comandău – Terca – Lopătari – Chiojdeni – Lepșa  (320 km)

Plecând din Lepșa peste munte până la Târgul Secuiesc, vom traversa Parcul Natural Putna pentru a ne intoarce prin sudul Subcarpaților și prin masivul Penteleu. Doru Panaitescu ne-a promis deja un tradițional gulaș la ceaun (pe partea vestică a catenei muntoase), în vreme ce partea moldovenească ne va îmbia cu plăcintele moldovenești și tocănița de ciuperci cu smântână. De acolo vom merge până în platoul Meledic, și pe traseul Gura Teghii – Valea Nucului – Lopătari, spre Focul Viu. Vom încheia triumfător cu vizitarea cascadei Putna și a Cheilor Tișiței. Practic, noi vom isprăvi cea de-a zecea tură în care echipele Goodyear descoperă frumusețile României și dincolo de confortul asfaltului.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Revin în zilele următoare cu propriile povești & fotografii din Expediția „Goodyear 4×4 Winter Experience” powered by Tiriac Auto

Țineți minte: nimic bun nu vi se poate întâmpla acasă în weekend. 🙂