Aseară când m-am așezat în pat încă vedeam și auzeam pietricele căzându-mi în cap. Mă durea fiecare părticică a corpului, dar era o durere plăcută. Eram cumva mândră de mine, fiindcă reușisem să fac acest traseu de 10 ore, o vale alpină, destul de dificilă pentru mine, imposibilă pentru unii, floare la ureche pentru alții… Mulțumesc Dan că m-ai luat cu tine! 

Și-acum, în cuvinte puține și imagini mai multe:

M-am trezit cu noaptea-n cap, m-am întâlnit cu Dan lângă trenul de 5.45, am coborât la Bușteni, am luat-o spre căminul alpin, am făcut puțină înviorare de dimineață și pe la 8 am pornit pe traseu.

Ne-am bucurat de mersul prin pădure, ne-am mai povestit viețile, și-uite așa a trecut timpul, încât pe la 10.30 am poposit la refugiul Coștila, unde-am mâncat o mandarină, un baton de cereale și migdale crude.

Bucegi_Valea Galbinele_Brana Aeriana_24

 (Pădurea e întotdeauna mai frumoasă toamna, nu?)

Bucegi_Valea Galbinele_Brana Aeriana_82

(de sus de la refugiu se vede Azuga, în stânga, și Bușteni în centru-dreapta)

Apoi a urmat partea cea mai interesantă, Valea Gălbinele, cea pentru care ne aflam ieri acolo.

       Bucegi_Valea Galbinele_Brana Aeriana_97 Bucegi_Valea Galbinele_Brana Aeriana_103

N-a fost chiar dificilă, dar a avut vreo 3-4 săritori, unde nu mi-ar fi plăcut să fiu singură; partea bună a fost că stânca era aderentă; partea nasoală a fost că traseul, nefiind marcat, ne-a indus un pic în eroare. La un moment dat, după câțiva metri de descățărare, eram pe un perete aproape vertical, vale sub mine, și m-am cam blocat, psihic; nu-mi venea să mai mișc picioarele. Am avut ham și corzi la noi, dar nu le-am folosit.

Cert e că pe la 12.30 am ajuns la „Hotel Gălbinele„, o grotă bună de adăpost.

Bucegi_Valea Galbinele_Brana Aeriana_130

După o scurtă pauză ne-am continuat drumul prin Strunga Gălbinele,

Bucegi_Valea Galbinele_Brana Aeriana_133

spre Valea Scorușilor.

Bucegi_Valea Galbinele_Brana Aeriana_165

Bucegi_Valea Galbinele_Brana Aeriana_167

Puțină gheață pe traseu 🙂

Bucegi_Valea Galbinele_Brana Aeriana_154

Prânzul (un sandviș cu atenție pregătit de cu seară) l-am servit la soare, pe acest vârfuleț minunat, cu priveliște 360 de grade.

Bucegi_Valea Galbinele_Brana Aeriana_175

Aici eram deja pe brâna aeriană. (Mama, să știi că nu e ceea ce pare! 🙂 )

Bucegi_Valea Galbinele_Brana Aeriana_190Încă o dată, Azuga & Bușteni privite de sus:

Bucegi_Valea Galbinele_Brana Aeriana_205

Pe la 16.30 eram înapoi la refugiul Coștilei, și la 18.00 urcați în tren, cu ciocolata caldă băută. Eu m-am câcâit rău la coborâre (durere de genunchi + oboseală per total), Dan mă ținea de vorbă ca să nu se plictisească. 😀

Azi am febră musculară, vânătăi și două bătături incomode,  ieri mi-am zgariat ceasul și am rupt o pereche de mănuși noi, dar pe cuvânt c-a meritat!