Imi aduc aminte si acum prima mea experienta cu caietul dictando si pastrez inca o serie de notite cu primele mele litere, strambe, de tipar, inclinate cand spre stanga, cand spre dreapta. (mai vechi de clasa I)

Dupa ce am invatat sa scriu bine, am avut intotdeauna un scris citet, caligrafic, si consider ca stiloul te ajuta sa scrii mai frumos. Eu una scriam mai frumos atunci cand foloseam stiloul. Am renuntat in timpul liceului la stilou fiindca deja profii dictau prea repede si pixul aluneca mult mai usor pe hartie, spre deosebire de stilou.

Am avut diferite modele de stilouri, le „imprumutam” de la mama, care le primea cadou. Dar mie parca tot stilourile colorate, de plastic, dintre cele mai ieftine imi placeau.

Stiu insa ca exista oameni care au dezvoltat o pasiune pentru stilourile scumpe, cele cu penite de aur, pe care eu n-am stiut niciodata sa le apreciez cu adevarat. Daca imi placea un stilou din acela scump, imi placea pentru cat de finut era. In orice caz,  o cititoare de-a mea care zice ca iubeste stilourile,  m-a rugat sa va intreb si pe voi ce stilou ii recomandati sa-si cumpere din primul salariu. Vrea un stilou perfect 🙂 Ea ar alege Parker, dar nu stie pe nimeni care sa foloseasca produsele lor si se intreaba cum sunt: oare zgarie coala, se usuca cerneala sau fluxul e prea abundent?

Deci, ce-i recomandati? Parker, Waterman, Rotring sau Pelikan? Sau mai stiti voi vreo marca buna?

(Foto)