Peste doar câteva zile 22 de baloane cu aer cald se vor ridica deasupra Băii Mari. Echipaje din Olanda, Belgia, Anglia, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Ungaria, Ucraina, Moldova şi nu în ultimul rând, România, îşi dau întâlnire între 3-6 octombrie, la Aeroportul International Baia Mare. E cea de-a treia ediţie a evenimentului Maramureş International Ballon Fiesta, iar eu mi-am propus să merg acolo!

Îi mulţumesc CFR-ului că ţine cu mine, a programat trenurile la fix:

trenuri bucuresti_baia mare_baia mare_bucuresti

Voi călători, aşadar, pe timp de noapte (cu plecare joi la 21.20), şi voi avea 3 zile pline de petrecut în Baia Mare. Pe pariu că luni dimineaţa o să am un zâmbet mai mare decât oricare dintre colegii mei? 🙂

Balloon Fiesta_2

Balloon Fiesta_1

Balloon Fiesta_3

Balloon Fiesta_4

Balloon Fiesta_5

Balloon Fiesta_6

Balloon Fiesta_7

Balloon Fiesta_8

Pentru cei ca mine, care vor să încerce prima oară zborul cu balonul, există 6 sesiuni de zbor, vineri, sâmbătă și duminică, dimineața și seara. Programul pentru zborurile libere e de la 7.00 sau de la 17.00, dar trebuie să vă programaţi, locurile sunt limitate, cam 30 pe sesiune de zbor; rezervările se pot face prin email la rezervări@johnbalon.ro. (un zbor liber durează între 45 și 60 de minute și costă 400 lei, preț fix, indiferent de vârstă, număr de doritori sau alte detalii)

Apoi, sâmbătă și duminică, între orele 17 și 20 vor fi 2 sesiuni de zbor captiv – ridicări în balonul ancorat, prețul fiind de 25 lei.

Mai vine careva cu mine? 🙂

(Evenimentul este organizat de John Balloon Sky Team, in parteneriat cu asociatia SENS si Aeroportul International Baia Mare. Mulţumesc Kinga Kalmar & Diana Cherecheș pentru fotografiile din articol.)